lauantai 28. marraskuuta 2015

Osa 1 - Uudenlainen alku

Heather Adramsin tarina: ja monen muun.

Heather teki taas kerran pitkää työpäivää ravintolan edustalla. Akrobaatin urassa vaikeutena oli se, että piti aloittaa ihan pohjalta. Heatherilla ei ollut muuta toivoa kuin tehdä töitä ahkerasti ja toivoa että  vielä jossain vaiheessa hän saisi itse päättää työpäiviensä pituuden, eikä tarvitsisi aina jatkaa auringonlaskuun saakka.

Heather kiitti pientä yleisöään kumartamalla, otti pienen rahamäärän lasipurkista ja lähti kävelemään kotia kohti.

"Miksi jokainen minun yleisössäni on aina tuollainen pihi miljonääri tai köyhä opiskelija?!" Heather ajatteli turhautuneesti. Totta kyllä, kaupunki maksoi hieman stipendirahaa joka viikko, mutta siitä riitti vain ruokaan ja laskuihin. Jos halusi saada jotain ylimääräistä piti itse tienata rahaa.

"Ai että kun on ihana, joskus vain olla", Heather mietti tyytyväisenä. Kerrostalon ylimmässä kerroksessa oli paljon huonoja puolia, mutta yhtenä hyvänä puolena oli kyllä ehdottomasti se, että sai olla rauhassa. Vain kerran joku oli tullut pimpottamaan ja sekin oli ollut vain lähetti joka toimitti miimikon vaatteet.

"Ai niin se ruoka!" Heather kirosi mielessään. Kello oli jo paljon, mutta Heather ei pystynyt nukahtamaan tyhjällä vatsalla.

"Mmmh... Olen tainut kehittyä sitten yläkoulun kotitalouden tuntien, nyt tämä ei edes haise palaneelle", Heather totesi iloisena.

Vaikka kello oli jo yli kymmenen, ei Heather voinut vielä mennä nukkumaan. Sitä paitsi, pieni urheilu auttaisi nukkumaan paremmin: Heather järkeili mielessään.

Heather oli saanut pienestä kodistaan yllättävän kotoisan vaikkakin hän yhä harmitteli, että ei taloon saanut mahtumaan kuin pienen liikuntatelineen. Punaiset hiukset olivat tiukalla nutturalla, mutta silti pienen hiuskiehkuran oli jotenkin onnistunut karata nutturasta. "Hmh", Heather tuhahti ja pyyhkäisi hiuskiehkuran silmiensä edestä. Hänen ei olisi pitänyt tehdä niin koska nyt Heather tömähti maahan kivuliaasti. "Ehkä tämä on nyt tältä illalta ohi..." hän sanoi.

Heather istui sängyn reunalle ja katsoi ikkunasta ulos. "Kaunista..." Heather sanoi jo todella väsyneellä äänellä.

Ei kulunut kauankaan, kun hiljaisesta talosta kuului vain tuhinaa, merkiksi siitä, että sen ainoa asukas oli nukahtanut.


"Miksi menin unohtamaan sen pikkuisen keikkani puistossa?!" Heather murahteli aikaisin aamulla. Ei hänellä muuten olisi ollut hätää, mutta tämä kyseinen puisto oli kaupungin toisella puolella, joten hänen piti ehtiä metroon joka lähtisi kymmenen minuutin päästä.

Hiljaisella tiellä ei liikkunut kuin punahiuksinen tyttö. Hänen  kapeat korkonsa kopisivat asfaltilla samalla kuin ilma synkkeni synkkenemistään.

Tavallaan miimikon työ sopikin Heatherille. Hän ei ollut ollut koskaan puhujatyyppiä eikä miimikkona sitä juurikaan joutunut tekemään.

Ilta alkoi jo hämärtymään ja Heather päätti lopettaa työt. Tänään oli ollut tavallista enemmän anteliasta porukkaa ja hän oli saanut kokoon reilun satasen. Ei sillä paljoa tehnyt, mutta oli sentään varaa käydä ulkonakin syömässä tai ostaa vaikka kunnon hieronnan.

"Hei oletko sinä Heather Adrams?" omituisen näköinen mies tuli kysymään Heatherilta, keskeyttäen samalla hänen mietteensä. "Kyllä, miten niin?" Heather kysyi kummastuneella äänellä, hieman vaivautuneen oloisena. Ei hänen faninsa koskaan olleet tulleet juttelemaan, jos niitä edes oli lainkaan.

"Olen Marco. Marco Garnus. Ja tuota, minusta sinä olet todella taitava miimikko", Marco kehui Heatheria.

Marco otti Heatherin kädestä kiinni ja kuiskasi tämän korvaan: "Tulisit käymään luonani". "Kuule Marco, minä olen töissä enkä minä voi suostua tällaiseen", Heather sanoi rauhallisella mutta tiukalla äänellä.

"Siirry sitten vapaa-ajalle", Marco tai kuka tämä omituinen mies olikaan, kähisi.

Heather ei pitänyt tilanteesta enää ollenkaan. Marco otti hänen kädestä kiinni ja puristi siitä kovaa. Niin kovaa, että Heatherilla tippui kyynel silmästä.




***
EXTRAKUVA:


Well, well. Kuolema tuli tosiaan kylään (hahhaa te ette saa koskaan tietää kuka kuoli!! :P) ja istahti sen jälkeen tietokoneelle...

LUKIJAN MIELIPITEITÄ:

Ensinnäkin, mä oon tähän ihan tyytyväinen. Tiedän että en oo todellakaan parhain tarinoitsija tai kirjoittaja, mutta niinkuin sanotaan: tekemällä oppii. Ja kyllä te jotka olette lukeneet tekstejäni Rainbowin aikoihin, tiedätte myös että olen kehittynyt.

Yleensä tällaiset haastetarinat aloitetaan just sellasella, esitellään talo huonosti tehdyn juonen kanssa, mutta mä en pyrkiny siihen, vaan siihen että päästäisiin heti juoneen.

Sitä mä muuten myös mietin että eikö kielteisen olla-verbin yksikön kolmannen persoonan pluskvamperfekti olekkin hän ei ollut ollut?

Missä voin parantaa? (mikä oli huonoa. :P)

Mikä oli hyvää?

Mä kiitän ja kumarran ja päästän (pakotan) teidät kommentoimaan. :)

8 kommenttia:

  1. Olet oikeassa siinä, että olet kehittynyt - paljon!
    Vastatakseni kielioppikysymykseen; mun mielestä juuri näin, eli hän ei ollut ollut.

    Heather oli nätti, tykkäsin! Mutta hyi, iljettävä Marco...
    Kuvakulmat oli muuten entistä vaihtelevampia ja oot kehittynyt kuvaamisessakin. :)

    Tapahtumat ehkä etenivät vähän turhan nopeasti, olisin mielelläni tutustunut Heatheriin syvemminkin ja kuullut enemmän naisen päänsisäisistä mietteistä ennen varsinaista actionia.
    Kokonaisuudessaan kuitenkin mielenkiintoinen osa ja kiva, että palasit tarinoinnin pariin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva kuulla että olen kehittynyt niin kuvaamisessa kuin kirjoittamisessakin. :)

      Älä huoli, Heatheriin tullaan tutustumaan vielä, mutta enpä kerro miten. ;)

      Kiitos kommentista, <3

      -Lukija-

      Poista
  2. Eipä tuossa oikeastaan ole muuta vikaa, kuin että se on haastetarina. Se, ettei aloitettukaan tyhjältä tontilta lätisemässä joko kuolleista sukulaisista, perintötontista tai muistinmenetyksestä oli tosin kyllä kekseliästä. Mutta niin, haastetarina. Liian pelimäinen tarinaksi. Että saisi aikaan mielenkiintoisen tarinan, täytyy huijata. Säännöt ja peli rajoittaa liiaksi juonta ja lavastusta. Kymmenen sukupolveakin vielä, auts. Haastetarinoista tulee jotakin epämääräistä pelkän pelin ja tarinan välissä. Jos yrittää pysyä haasteessa, pitää rajoittaa juonta ja lavastusta roimasti, jos haluaa hyvän tarinan on pakko rikkoa sääntöjä sen verran, että kyseenalaistuu koko haasteen tarkoitus, kun säännöt heitetään mäkeen. Ja sekin, että sinulla ei ole poseplayeria, joka on käytännössä välttämätön tarinanteossa. Eli siis lähtökohdat hyvään tarinaan ovat todella heikot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei mä voin jo paljastaa että oon rikkonu sääntöjä monelta osalta, ja hyvinkin paljon. Että säännöt toimivat enemmänkin ohjenuorana ja mä vaan otan niistä ideaa.

      Mutta kiitos kommentista.

      -Lukija-

      Poista
    2. Jos kerran sääntöjä rikkoo jo monelta osalta ja ne toimivat enemmänkin jo ohjenuorana, niin kannattaisi varmaan luopua ajatuksesta haastetarinasta ja tehdä ihan vain tarinaa? Siihen voi luoda itse omat sääntönsä ja halutessaan voi ottaa inspiraatiota vaikka siitä haasteesta, mutta sanan "haastetarina" käyttäminen on hieman outoa, jos ei oikeastaan haastetta tee. Haaste myös jää helposti "riippakiveksi" tarinan jalkoihin ja itseäni on ainakin harmittanut lukea tarinoita, jotka ovat sotkeutuneet lähinnä sen haasteen vuoksi ja olosivat paljon paljon parempia ilman koko haastetta ihan vain tarinana. On myös hieman kummallista lukea näitä "Joo tää on niinku LC-tarina, mut mä en kyllä noudata yhtään näitä sääntöjä enää enkä siks laske pisteitäkään enkä mä kyllä tätä ees tee kymmenenteen sukupolveen, mut tää on silti LC!" -tyyppistä tekstiä. Että joo, pointti oli, että tämä kannattaisi muuttaa ihan vain tarinaksi haastetarinan sijaan.

      Ja poseplayeria kannattaisi edes harkita. Parantaa tarinan laatua kertaheitolla (pelin tapahtumilla kun tapahtumat jäävät aika tylsiksi ja joissain kohdissa pose on luonnollisempi kuin pelin animaatio), jos en ihan väärin muista, niin sillä voi toistaaa ihan pelinkin animaatioita halutessaan ja onhan se hyvä olla ihan vain sen takia, että se antaa tavallaan "vapaammat kädet" tapahtumille, kun omaa luovuuttaan ei tarvitse rajoittaa sen mukaan, että pelillä ei voi tehdä tätä ja tuota.

      Ja unhdin tuossa aikaisemmassa kommentissa sanoa, että kirjoittaminen on tosiaan kehittynyt paljon. Kuvaamisenkin hallitset hyvin myös.

      Poista
    3. No ehkä mä voin sanoa tätä sun mieliks ihan vaa tarinaks. :D Juonen oon silti suunnitellu sen verran pitkälle että tulee jokaisella sukupolvella olemaan tuo oma ns. haasteensa. Eli just tyyliin et ykkössukupolvessa akrobaatti tai joku muu niistä vaihtoehdoista jne.

      Mutta kiitos kommentista ja eräänlaisista neuvoista. :)

      -Lukija-

      Poista
  3. Suloisen Luksumainen tarina, ei vaadi lukijaltaan liikaa ja silti mukavaa luettavaa. Tekstiä ei ole liikaa (mihin itse aina sorrun) ja sillä saa silti luotua ihan hyvän kuvan tapahtumista. Juoni vaikuttaa hyvältä näissä puitteissa, mitä sille on annettu ;) Jään varmasti lueskelemaan tätä stooria :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva että tykkäät! :)
      Ihanaa että saa palautetta, piristää oikeesti tätä tekemistä. :) <3 Sen vaan sanon että tarinaa ei tule niin usein kuin monilla muilla, sillä otan todella helposti stressiä asioista.

      Kiitos kivasta kommentista. <3

      -Lukija-

      Poista

Ilahdun kaikista kommenteista. :) Muistathan olla asiallinen. ;)